Krav Maga Tapanila

Krav Maga Tapanilan Erä mma itsepuolustus paini nyrkkeily


Tapanilan Erän Krav Maga -jaosto perustettiin vuonna 1997.
Jaoston perustivat Petteri Särkkä ja Kari kaipiainen ja ovat edelleenkin Krav Maga Jaoksen avainhenkilöitä.
Myös Mikko Silvennoinen ja Tomi Lavikainen ovat tehneet arvokasta ja pitkäjänteistä valmennustyötä jaostomme eteen.

Tarkoituksemme on tarjota monipuolista ja haastavaa itsepuolustus- ja kamppailutreeniä kaikille yli kahdeksantoista vuotiaille miehille ja naisille.

Uskomme yksinkertaisiin toimiviin tekniikoihin. Tekniikoita tulisi toistaa niin kauan, että ne tulevat selkärangasta ja ne pitää pystyä suorittamaan tilanteissa jossa sinut yllätetään täysin. Tekniikoita tulee harjoitella myös monenlaisissa olosuhteissä ja ympäristössä maassa tai pystyssä, kesällä tai talvella, ulkona tai esimerkiksi autossa.

Erittäin tärkeätä on omata hyvä pelisilmä ja tilannetaju, parasta itsepuolustusta on tunnistaa ja välttää uhkaava tilanne jo ennakkoon.
Harjoittelussa pääpaino on nyrkkeily ja painitekniikoiden lisäksi erilaisten vapautusotteiden harjoittelussa, sekä toiminta erilaisissa uhkatilanteissa, esimerkiksi puukko tai pistooliuhat sekä usemamman vastustajan kohtaaminen, tilanteessa josta et voi perääntyä.

Maahan ei koskaan kannattaisi itsepuolustustilanteissa pyrkiä, koska usean vastaustajan kohtaaminen niin että itse on maassa on  erittäin ongelmallista.
Mattotekniikoiden treenaaminen sen sijaan on ihan yhtä tärkeätä kuin pystytekniikoiden treenaaminen. ”Pitää ostata painia jotta pysyisi pystyssä”.
Painitekniikat ovat myös erittäin hyödyllisiä kunnon kannalta tai esimerkiksi jos kaksi ihmistä taltuttaa yhtä agressiivista riehujaa, haluamatta kuitenkaan satuttaa riehujaa vakavasti.
Itsepuolustustilanteet kestävät useasti vain sekunteja ei minuutteja, mutta jos tilanne pitkittyy ja muuttuu kamppailuksi on erittäin todennäköistä, että kamppailu ajautuu ennemmin tai myöhemmin maahan. Silloin on hyvä osata lukko tai kuristus jos toinenkin 🙂

Yleisesti ottaen on hyödyllistä harjoitella monipuolisesti, myös tekniikoita jotka muistuttavat enemmän akrobatiaa tai leffoista tuttuja hyppypotkuja, mutta on olennaisen tärkeää ymmärtää mitä tekniikoita kannattaa hyödyntää tosielämässä, varsinkin silloin kuin taistellaan elämästä tai kuolemasta. Näiden ”avain tekniikoiden” määrän voit laskea sormillasi, ja niitä tulisi kerrata joka treeneissä.

Harjoittelu pitää olla myös mielekästä, sopivan haastavaa ja hauskaakin. Joten se että tekniikoiden lukumäärä pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, ei tarkoita tylsiä treenejä.

Pitää myös osata tunnistaa omat vahvatpuolet sekä heikkoudet. Vahvoja puolia kannattaa vahvistaa entisestään ja käyttää näitä vahvuuksia tositilanteissa. Heikkoja osaalueita pitää myös pyrkiä vahvistamaan, mutta tositilanteita jossa joutuisi käyttämään heikkoja osaalueitaan pitää välttää viimeiseen asti.

Kitetytettynä voisi todeta, että tärkeitä on harjoitella fiksusti ja turvallisesti, niin että hiki lentää, paikat pysyy ehjänä ja treeneihin on kiva tulla!

Seurassamme on erittäin hyvä treeni- ja yhteishenki, jota itse pidän vähintään yhtä tärkeänä kuin tehokkaiden ja toimivien tekniikoiden hiominen.
Totuus on kuitenkin se, että todellisista henkeäuhkaavista itsepuolustustilanteista kannattaa pysyä kaukana! Niihin ei kukaan halua sekaantua, vaikka olisi mitkä ninjan taidot takana. Mutta jos tälläinen tilanne joskus kohdalle sattuu, niin silloin annetaan hyökkääjälle isän kädestä 🙂
Tervetuloa treenaamaa Tapanilan Erälle!

Petteri Särkkä, puheenjohtaja Krav Maga jaosto.

 

Tarjoamme tutustumistreenit ilmaiseksi!

Tervetuloa treenaamaan mukavaan joukkoomme, peruskurssimme alkaa kahdesti vuodessa, aina tammikuussa ja syyskuussa.
Peruskurssin ensimmäiset treenit ovat ilmaiset, joten voit huoletta tulla kokeilemaan sopisiko laji Sinulle!